Friday, February 17, 2012

Siem Riep

Dlouha skoro sedmihodinova cesta autobusem s patnactiminutovou prestavkou na 'obed' (mela jsem trs minibananu). Od klimatizace mi malem umrzla ramena, v nocnim Siem Riepu jsem trochu zmatecne osocila ridice tuk tuku, kdyz se vrhal na moji krosnu.
Dalsi den brzy rano, jeste pred 6, kdyz byla uplna tma, nas vezl k chramovemu komplexu 'Angkor Wat'. Nebyli jsme jedini, kdo mel napad videt vychod slunce. Nastesti to nevypadalo jako na kycovitych obrazcich, ktere prodavaji na trzich. Ani to nevypadalo jako Kolomazna pec na Kamenaku, i kdyz  smes vuni piskovce, vody a stromu mi evokovalo detstvi a prazdniny na Senecaku.
I pres davy turistu to byl pro me ohromny zazitek. Kdyz clovek porovna Radyni a tohle a uvedomi si dobu, v ktere to vzniklo, tak si rika hmmm.
Vecer po setmeni jsem slysela cikady a nejen to. Podivam se nad stromy buddhistickeho chramu, kam se spousta lidi chodi zapichnout nejakou tu vonnou tycinku k oltari,  a na obloze se odehraval Hitchcockuv horor. Ptam se jedne pani ukazujice do nebe: Co to je? Prece mi nechce namluvit, ze to takhle to ptactvo pripominajici harpyje blazni a rvou jen kvuli komarum?!

No comments:

Post a Comment